Verlichting, kleuren en de kwaliteit van je slaap

Vond je ons stappenplan voor kleuren en woonstijlen handig? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Vandaag hebben we nog meer tips voor de mooiste en prettigste kleuren voor jouw woning.

Vorige keer hebben we je meegenomen in het 60-30-10 principe om jouw favoriete 3 hoofdkleuren te kiezen voor je interieur. Daarbij geldt dat je het mooiste effect krijgt als je binnen die 3 kleuren kleine variaties aanbrengt. Meer inspiratie haal je uit dit filmpje over onder andere de ‘3 color rule’.

Vandaag nemen we je mee in de invloed van verlichting op je interieur en op je kleurenpallet. Bij verlichting denken veel mensen vooral aan de armaturen. Een mooie lampenkap of design spot kan een eyecatcher zijn in je interieur. Daarnaast is de soort lamp die je erin stopt van grote invloed op de sfeer in huis, en op je kleurenpallet. 

Denk maar eens aan de ouderwetse tl-buis die fel wit licht geeft, of de vroegste soorten LED-lampen. Deze worden vaak als ongezellig ervaren. In een sfeervolle kamer wil je waarschijnlijk liever warm licht dat wat geliger of oranje achtig verlicht. In een werkkamer wil je misschien eerder licht met een blauwige ondertoon. Dat betekent dat je interieurkleuren er dan ook anders uit zien. Heb je een spierwitte muur of bank, dan kleurt die ’s avonds mooi mee met je warme verlichting en wordt warmer van kleur. Daarom kan het helpen om bij het kiezen van je interieurkleuren ook alvast na te denken over je lichtkleuren, of andersom.

Wil je meer weten over kleuren en verlichting, kijk dan eens naar deze video.