Upcycling van oude spullen met Hubo materialen; deel 1

Doe jij ook al aan upcycling?

Upcycling is een manier van hergebruiken waarbij het product minimaal dezelfde of een betere kwaliteit of waarde krijgt dan voorheen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe tafel gemaakt van een deur, of nieuwe meubels van oude olievaten.

Doe mee, want upcycling is goed voor jezelf, voor je portemonnee en voor de wereld. Het is goed voor jezelf, want je wordt blij en ontspannen van creatief bezig zijn. Het is goed voor je portemonnee, want de benodigdheden voor bijvoorbeeld een nieuwe lamp gemaakt van grotendeels oude materialen, of een opgeknapt oud kastje, zijn meestal goedkoper dan een heel nieuwe lamp of meubel. Het is bovendien goed voor het milieu want je geeft oude spullen een nieuw leven. En dat helpt, want als je kijkt naar de top 10 van milieubelasting van de gemiddelde consument staan spullen op 1, hoger dan bijvoorbeeld vliegen, auto, wonen en vlees (bron: De verborgen Impact – Babette Porcelijn).

Vandaag deel 1 in onze driedelige serie over upcycling. Deze gaat over lampen. Binnenkort komt deel 2 over upcycling van oude meubels. Deel 3 gaat over upcycling van restmaterialen en afval.