Steigerhout

Steigerhout heeft een natuurlijke, robuuste uitstraling en is zeer geschikt voor stoere meubels, zowel voor buiten als binnen. Ook vereist het bijna geen onderhoud. Om het helemaal af te werken hebben wij ook buizen en verbinders in ons aanbod.

Steigerhout voor binnen

Bij binnengebruik vergt steigerhout nog minder onderhoud, en heeft het een langere levensduur omdat de lucht minder vochtig is. Steigerhout wordt voornamelijk voor kasten, tafels, banken, en bedden gebruikt.

Steigerhout voor buiten

Behandelen van steigerhout voor buiten is niet noodzakelijk, maar nog wel steeds aan te raden. Hierbij zijn oliën en beitsen de meest gebruikelijke opties. Bij steigerhout is er vrijwel geen gevaar voor splinters omdat het is opgebouwd uit lange flexibele vezels. Mochten er eventueel wel splinters ontdekt worden, dan zijn ze gemakkelijk te verwijderen.

Gekleurd steigerhout

Naast het gewone steigerhout bieden wij u ook een aantal voorbehandelde planken. Deze planken zijn gekleurd en zijn ook gelakt. Wij hebben de kleuren wit en grijs in ons assortiment, en daarnaast ook een plank met een verouderde look, voor een authentisch gevoel.

Buizen en verbinders

Voor bij het steigerhout verkopen wij ook stalen buizen en verbinders die uw meubels een stoer, ruig uiterlijk geven. De verbinders zijn gemakkelijk op de buizen te bevestigen met een inbussleutel. Beiden zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal waardoor ze lang mee gaan.

Meubels van steigerhout

Met steigerhout kunt u zelf aan de slag. U kunt de meubels zelf bedenken, ontwerpen en maken zodat ze geheel naar eigen wens zijn. Natuurlijk is onze vakman bereid u advies te geven over het ontwerp, het materiaal en andere zaken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met steigerhout?