Klantverhaal van Fred en Anne Marie

Zelf de keuken opknappen? Daar zagen we tegenop. Natuurlijk zijn er alternatieven, zoals een aannemer inschakelen, maar voorop stond dat we het low-budget wilden doen.

Onze keuken is zo’n 25 jaar oud. Voor de ingreep waren alle apparaten al eens vervangen, op de combi-oven na. De kastjes zijn van binnen gaaf, maar de frontjes waren verkleurd en vertoonden hier en daar ‘puisten’. Deze zomer besloten we de boel zelf aan te pakken. We schroefden de frontjes eraf en George van Dijk maakte alles na in MDF. We kozen voor MDF dat met grondverf behandeld is. Wel wat duurder, maar het scheelt veel werk. George maakte de frontjes zeer precies na, compleet met schroefgaten en uitsparingen voor de scharnieren. Ook freesde hij een smal schuin randje langs alle zijden voor een strak uiterlijk.

In de tijd dat hij de frontjes klaarmaakte, ontvetten wij de keuken, witten het plafond en we sausden de muren. Daarna zijn we een kleine week bezig geweest om de veertien frontjes van binnen en van buiten strak in de lak te zetten. Door het ‘geluk’ van de hittegolf konden we in de tuin werken. De frontjes schilderden we op schagen en we hadden er plezier in om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen. De keuze voor heel andere kleuren en een andere kleurverdeling zorgde ervoor dat onze keuken niet alleen opgeknapt is, maar ook een nieuwe look heeft gekregen. De kosten voor deze ‘nieuwe’ keuken bleven verrassend laag. We zijn blij met het resultaat: hadden we jaren eerder moeten doen!

Nogmaals bedankt namens Fred en Anne Marie uit Duinoord.

oude keuken 1