Binnendeuren

In je eigen huis bepaal je natuurlijk je eigen sfeer. Met de binnendeuren van Hubo kun je de deur vinden die bij jou interieur past. Alle deuren zijn verkrijgbaar in verschillende profielering en diverse glassoorten. Alle binnendeuren worden onder Komo geproduceerd, hebben een CE-markering en zijn in FSC verkrijgbaar. De deuren zijn afgelakt met een hoogwaardige grondverf en voorzien van een slotgat. Uiteraard kan je de klus ook uitbesteden aan Hubo, we komen de deuren opmeten en ontvangt dan vrijblijvend een offerte. Vervolgens worden de deuren door ons montageteam opgehangen.

Logische Lijnen

Bij het kiezen van een binnendeur heb je te maken met verschillende ruimtes en functies. Bij sommige wil je uiteraard geen doorkijk, zoals de toiletdeur, andere moeten juist zo transparant mogelijk zijn.

Om een eenheid te brengen in die verschillende uitvoeringen is het slim om een logische lijn, een soort ‘familie’ van modellen te kiezen. Van alle dichte modellen zijn er diverse versies met glas beschikbaar.

Profilering

Al deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende combinaties van profilering. Om een voorbeeld te geven: bij de nostalgische sfeer past een deur met een kraalprofiel met een recht bossingpaneel heel goed.

(Agave,Saffron,Annemone en Snowdrop)

Binnendeuren
Doorzichtige binnendeuren

Lichte en doorzichtige binnendeuren

Wil je het zicht tussen kamers behouden maar geluiden weren, kies dan voor deuren met veel glas. Juist bij een dubbele deur is dat erg mooi. Je kunt kiezen voor een normale draaiende uitvoering of voor schuifdeuren.

Ze worden beide geleverd met de benodigde sluitlatten en het bijpassende beslag. Schuifdeuren kunnen worden voorzien van schuifdeurkommen in diverse metaal varianten. Het glas is altijd gehard uitgevoerd. Het is dus nagenoeg breukvast en daarmee erg veilig.

Deurstel

Wanneer twee deuren als stel worden toegepast, worden ze afgewerkt met aanslaglijsten. Een van de deuren is vast, de anders is de ‘loopdeur’.

Schuifdeuren

Bij schrijfdeuren worden de deuren desgewenst voorzien van een sluitnaald. Dit om de naad tussen de deuren te dichten. Voor schuifdeuren worden speciale ‘schuifdeurkommen’ als beslag geleverd.

(Ambrosia, Gerbera, Begonia en Bluebell)

Binnendeuren met karakter

De binnendeuren met brede stijlen en hoge dorpels hebben hun eigen karakter. Dat komt door de rechte profilering ervan. Heel eenvoudig,maar juist daardoor bijzonder. En niet alleen uiterst solide, maar ook eigentijds.

Van alle dichte modellen zijn ook glasmodellen leverbaar. Bij mat gelaagde ruiten is de mattering tussen de 2 lagen aangebracht. Dit heeft als voordeel dat de ruiten aan beide zijden precies dezelfde uitstraling hebben en net zo makkelijk schoon te maken als helder glas.

(lily,Jasmine,Iris,Ivy,Tulip,Sage)

binnendeur-karakter
Binnendeur - Kenmerkend

Kenmerkende binnendeuren

De meeste woonstijlen bouwen voort op een combinatie van stijlelementen; oud en nieuw, oosters en westers, romantisch en strak. Juist het contrast laat elk aspect goed tot zijn recht komen.

Deze aanpak vind je ook terug in de deuren van 2adore. De deuren op deze pagina bieden de mogelijkheid om diverse combinaties te maken – met verschillend glas! Daardoor krijgt iedere deur een bijzonder kenmerk naar eigen inzicht. De vormgeving is heel eigentijds maar met een knipoog naar traditie.

Invisible glasmontage

Het glas kan bij deze deuren op een geraffineerde manier opgesloten worden in het kader van de deur (alleen mogelijk bij R-profilering). Dat maakt het gebruik van glaslatten overbodig, wat zorgt voor een superstrak resultaat

(Roseamry,Violet,Acasia,Narcissus,Lotus en Marigold)

Binnendeuren met een lange Historie

De klassieke Nederlandse deur is opgebouwd uit stijlen en dorpels. Dat is al honderden jaren zo en die constructie heeft nog steeds de voorkeur. De stijlen zijn de verticale delen, de dorpels de horizontale.

Veel deuren kregen een tussendorpel om wat extra stevigheid te bieden. Het binnenvlak bestond dan vaak uit een ‘bossingpaneel’. De bossing is de dunnere rand van het paneel. De stijlen en dorpels werden vaak voorzien van een randprofilering. Bij veel van de 2adore modellen kun je zelf een profilering kiezen.

Het bovenste deel van de deur leent zich goed voor een uitvoering met glas. Vroeger werd dat deel vaak opgedeeld in ruitjes. Maar ook een verdeling met een middenstijl kwam voor. Zo kon men met een beperkte hoeveelheid varianten toch een grote variatie in vormen bereiken.

Stomp en opdek

Naast de profilering is er nog een keus te maken. De meeste klassieke deuren zijn ‘stomp’ en worden afgehangen met normale bladscharnieren.

Nieuwere woningen zijn vaak voorzien van opdekdeuren. Daar ligt het deurblad met een randje op het kozijn. Deze deuren zijn voorzien van paumelles: scharnieren waarbij de deur in open stand uit de sponning kan worden getild. Bij bestellen moet de draairichting van de deur worden opgesteld.

(Clover,Amaryllis,Gladiolus en Magnolia)

Binnendeur - Lange historie
Binnendeur - Levendig glas

Binnendeuren met levendig glas

De deur tussen de hal en de woonkamer mag best wel een extra accent krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de deur van de hal of de deuren tussen een woonkamer en een eetkamer. Daar is een deur met glas-in-lood een hele mooie toepassing.

Die zorgt namelijk wel voor een visuele verbinding tussen de ruimten, maar is minder ‘open’ als met gewoon vlak glas.

De glas-in-lood modellen zijn er in allerlei soorten en voor diverse deurmodellen.

Daarnaast zijn er diverse soorten gematteerd of gefigureerd glas. Kijk om het effect te zien op de website: www.2adore.nl.

(Gladiolus-Vanille,Gladiolus-lemon,Marigold-serrano Amerilles-dill,Gladiolus Dill, Geranium-Avocado,Geranium-Anise,Geranium-Mint)

Industriële binnendeuren

Wonen volgens de laatste trends en op zoek naar deuren die binnen jouw industriële inrichting past? Dan zijn deze deuren echt een aanrader. Ze zijn erg populair. Niet gek gezien de stoere uitstraling met staallook en glas.

Deze industriële deuren zijn ook als dubbele deur, taatsdeur en schuifdeur verkrijgbaar.

Lees hier meer over de mogelijkheden van de industriële deuren van Bruynzeel Industrieel.

Prijzen

Bel ons op 070 – 397 33 11  of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een prijsopgave op maat.

Binnendeur Projecten

Industriële binnendeuren
Binnendeuren felgekleurd
Moderne binnendeur
binnendeur met kozijn
Deur 3puntsluiting glas in lood7

Wilt u meer weten over
binnendeuren?

© Copyright - Hubo Loosduinen | ✔ SocialLane