7 tips om je schoenen op te bergen

Ben je een schoenenfan? Of woon je met veel mensen in een huis, dan herken je dit vast: in de gang of in je kast, of ergens anders in huis, struikel je bijna over de schoenen. Rommelig en onhandig. Bovendien gaan je schoenen eerder stuk als ze op een berg liggen.

schoenen opbergen
schoenen opbergen
schoenen opbergen

Daar kunnen wij je bij helpen met de volgende oplossingen en ideeën.

1. Natuurlijk hebben we schoenenrekken voor in onze kasten op maat. Er zijn verschillende soorten en maten, dus er zit vast iets voor je bij. Ze zijn er vanaf 14 euro, uitschuifbaar, dus flexibel in maat, en ook los te koop voor in bestaande kasten.

Wil je het origineler, ook dan kun je bij ons terecht:

2. Lijm of schroef een lat aan de muur en hang daar je schoenen met hakken aan.

3. Kapstokken zijn multifunctioneel. Zo kun je een kapstok met haken of knoppen prima gebruiken om je schoenen aan op te hangen. Hang er een paar onder of naast elkaar en je kunt enorm veel schoenen kwijt.

schoenen opbergen
schoenen opbergen

4. Schoenen en laarzen kunnen ook prima op planken of in lades. Hang planken aan de muur, of bestel een kast op maat bij Hubo met precies de juiste ruime tussen de planken of bestel er lades bij in een handige breedte. Je kunt zelf kiezen hoe breed en diep de planken worden, en hoeveel ruimte er tussen zit.

Als je bang bent dat je planken of lades vies worden, kun je er papier of antislipmatjes op leggen. Of de schoenen neerzetten in de deksels van de schoenendozen.

5. Zet je mooiste schoenen in het zicht in een vitrinekast of boekenkast.

6. Schoenen met veters kun je over stangen, draden of ladders hangen. Een ongebruikt stukje muur of plafond wordt zo een simpel te maken schoenenrek.

7. Bewaar je schoenen onder je bed of onder de bank. Je kunt een plank of bak op wieltjes maken en daar je schoenen op zetten, bijvoorbeeld in schoenendozen, of in de deksels van die dozen, of gewoon los. Een stoffen bak zonder wieltjes werkt ook prima, stof glijdt vrij makkelijk over de meeste vloeren.

Kom langs om de materialen voor jouw zelfmaakoplossing te halen, of om de mogelijkheden voor een kast op maat te bespreken.